Καλλυντικά κάνναβης

Οφέλη από έλαιο κάνναβης στο δέρμα

– Ισχυρές θρεπτικές και ενυδατικές ιδιότητες
– Ισχυρές μαλακτικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες

Διαμέσου της Ιστορίας, οι αντιφλεγμονώδης ιδιότητες του σπορέλαιου Κάνναβης αξιοποιούντο καταπραΰνοντας και αναπληρώνοντας ξηρά, καταπονημένα δέρματα και μαλλιά.
Τα αναζωογονητικά θρεπτικά συστατικά του κανναβέλαιου μπορούν να εισχωρούν βαθιά στα δερματικά κύτταρα, έχοντας φυσική μαλακτική δράση και δημιουργώντας ένα δυνατό φράγμα στην απώλεια υγρασίας.
Αυξάνουν έτσι την φυσική ικανότητα του δέρματος να συγκρατεί την υγρασία.

Δοσολογία στο έλαιο κάνναβης

 

Το κανναβέλαιο είναι πασίγνωστο για τις ενυδατικές και αναζωογονητικές του ιδιότητες και έχει την υψηλότερη συγκέντρωση βασικών λιπαρών οξέων από κάθε άλλο φυτικό έλαιο, καθώς και μια άριστα ισορροπημένη περιεκτικότητα σε Ωμέγα 3 και Ωμέγα 6 βασικά λιπαρά οξέα.
Τα βασικά λιπαρά οξέα έχουν την δυνατότητα να εισχωρούν ακριβώς στις λιπιδιακές στοιβάδες των δερματικών κυττάρων, συμπληρώνοντας τα έλαια που εκλείπουν λόγω της έκθεσης στον ήλιο ή λόγω μη πλήρους διατροφής.

Επίσης, κλινικές έρευνες έδειξαν ότι μπορούν να καθυστερήσουν την γήρανση του δέρματος.
Περιέχει 50-60% λινολεϊκά (LA) και 19% λινολενικά οξέα (LNA), καθώς και αντιοξειδωτικά με τη μορφή βιταμίνης Ε και καροτίνης.
Φυτοστερόλες, φωσφολιπίδια, καθώς επίσης και μια σειρά από μέταλλα, όπως το ασβέστιο, το μαγνήσιο, το θείο, το κάλιο και ο φώσφορος.
Το προφίλ των βασικών λιπαρών οξέων που βρίσκονται σε αυτό, μοιάζει πολύ με τα φυσικά λιπίδια του δέρματος και επομένως εξουδετερώνει τα αποτελέσματα της αφυδάτωσης και προστατεύει από το ξηρό δέρμα.
Το βασικό λιπαρό οξύ – λινελαϊκό – που βρίσκεται σε αυτό το έλαιο, καθώς και ο μεταβολίτης του, γ-λινολενικό οξύ, έχουν αποδειχθεί ότι έχουν πολύ ευεργετικές θεραπευτικές επιδράσεις στο δέρμα.
Αυτά τα λιπαρά οξέα περιέχουν γλυκερίδια, στερόλες και φωσφολιπίδια.
Τα λιπαρά οξέα απαντώνται φυσικά στο δέρμα και βοηθούν στην προστασία από οξειδωτικές βλάβες.
Τα λιπαρά οξέα μπορούν να βοηθήσουν στην συμπλήρωση της ενδοκυτταρικής μήτρας του δέρματος.
Νεανική, σωστά λειτουργική, το δέρμα περιέχει κεραμίδια, αλλά με την ηλικία το επίπεδο των κεραμιδίων μειώνεται και τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα που κάνουν τα κεραμίδια εύκαμπτα αντικαθίστανται από λιγότερο κορεσμένα λιπαρά οξέα.
Αυτή η δράση, σε συνδυασμό με τον βραδύτερο μεταβολισμό του δέρματος, βοηθά στη δημιουργία ρυτίδων και τη γήρανση του δέρματος.
Η τοπική χρήση λιπαρών οξέων έχει αντιφλεγμονώδη δράση στο δέρμα και επίσης αποζημιώνει για τα χαμηλότερα επίπεδα κεραμιδίου, μειώνοντας έτσι την εμφάνιση των ρυτίδων.

Καλλυντικά κάνναβης

Εκτός από όλα αυτά, το έλαιο περιέχει επίσης περίπου 23% πρωτεΐνη και όλα τα εννέα απαραίτητα αμινοξέα, καθώς και δύο αμινοξέα που περιέχουν θείο – μεθειονίνη και κυστίνη – τα οποία κανονικά βρίσκονται σε μικρές ποσότητες σε φυτικές πρωτεΐνες.
Μερικές μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι το τοπικά εφαρμοζόμενο ωμέγα-6 γάμμα-λινολενικό οξύ και ωμέγα-6 λινολεϊκό οξύ, και τα δύο ευρισκόμενα σε καλές ποσότητες σε έλαιο κάνναβης, είναι αποτελεσματικά στη θεραπευτική αγωγή της επιδερμίδας ακμής, καθώς βοηθά στην αναστολή της φλεγμονής και αποτρέποντας ή ανακουφίζοντας έτσι τα “breakouts”.
Δεδομένου ότι ελαφρά και λεπτόκοκκα έλαια, όπως έλαιο κάνναβης,παρέχουν υγρασία στο δέρμα,και συχνά περιλαμβάνονται επίσης στην φροντίδα του δέρματος για την αποφυγή της αφυδάτωσης και της αφαλάτωσης του δέρματος.
Τα πολύ υψηλά επίπεδα βασικού λιπαρού οξέος που βρίσκονται σε αυτό το λάδι το καθιστούν ιδανικό υποψήφιο για χρήση σε πλύσεις, καθαριστικά και κρέμες.

Καλλυντικά κάνναβης

Αποτελέσματα

Προστατεύει την επιδερμίδα.
Μειώνει τους ερεθισμούς.
Ενυδατώνει το δέρμα.
Προσφέρει αντιβακτηριδιακή προστασία.(Οξείδιο του ψευδαργύρου, για αντιβακτηριδιακή προστασία και μείωση των ερεθισμών).
Χωρίς άρωμα, χρώμα και parabens και σάπωνες.
Πολυχρηστικό, εξαιρετικά πλούσιο προϊόν.
Δημιουργεί μία ασπίδα προστασίας για την εξαιρετικά ξηρή επιδερμίδα & καταπραΰνει τα προβληματικά σημεία του σώματος.
Περιέχει βασικά λιπαρά οξέα, Ωμέγα 3,6 και 9