Μυρσένιο: Τα Πιθανά Οφέλη

Μυρσένιο: Τα Πιθανά Οφέλη

Τι είναι το Μυρσένιο;

Μυρσένιο: Τα Πιθανά Οφέλη
Μετάφραση από ”MONQ” https://monq.com/eo/terpenes/myrcene/

Το Μυρσένιο είναι ένα τερπένιο που βρίσκεται στα αιθέρια έλαια που προέρχονται από ένα πλήθος φυτών. Σημειώνεται επίσης για την παρουσία του σε διάφορα στελέχη της κάνναβης sativa. Με βάση τις σύγχρονες μελέτες αυτού του τερπένιου, είναι σε θέση να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα ιατρικών οφελών. Αναφέρεται επίσης για τη θετική επίδρασή της στη βιομηχανία παραγωγής αρωμάτων, καθώς μπορεί να δημιουργήσει μια μοναδική ποιότητα στα ειδικά δημιουργημένα αρώματα.

Μπορεί να βρεθεί σε μια ποικιλία οργανικών πηγών, όπως ο λυκίσκος, το λεμόνι, το χαμομήλι και το μάνγκο. Το άρωμά του είναι μούστος, ώριμα ή ζυμωμένα φρούτα και αρκετά πικάντικο. Γενικά, όλα τα είδη αιθέριων ελαίων μπορούν να τοποθετηθούν σε οργανικές πηγές. Οι παραλλαγές συμβαίνουν από φυτό σε φυτό με βάση τη συγκέντρωση που διαπιστώθηκε και ποια οφέλη προσφέρονται στο άτομο που το χρησιμοποιεί. Σε αυτή την περίπτωση, είναι σε θέση να παράσχει έναν συντριπτικό κατάλογο των φαρμακευτικών οφελών σε βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

Η συνεχής έρευνα στο θέμα αυτό υποδεικνύει μια άμεση αλλαγή στο ανθρώπινο σώμα μόλις χρησιμοποιηθεί βήτα-μυρσενίνη. Αυτά τα οφέλη περιλαμβάνουν τις αντιφλεγμονώδεις αλλαγές, την ανακούφιση του πόνου και την ικανότητα να μεγιστοποιήσουν το ανοσοποιητικό σύστημα του ατόμου. Σε μερικές περιπτώσεις, χρησιμοποιείται επίσης ως ισχυρό ηρεμιστικό για να διευκολύνει τα νεύρα. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτό εξαρτάται από τη δοσολογία, τη συνέπεια και την ανταπόκρισή του. Σύμφωνα με αναφορές, οι χρήστες μαριχουάνα δηλώνουν ότι το τερπένιο έχει βαθύ αντίκτυπο στο σώμα τους και μπορεί να προσφέρει μια αίσθηση «χαλάρωσης» καθώς εγκαθίσταται. Η παρουσία του έχει αποδειχθεί σημαντική όταν εμφανίζεται μαζί με την THC στο εργοστάσιο κάνναβης σατίβα. Το Μυρσένιο ενισχύει τα αποτελέσματα που αισθάνεται από την THC και βοηθά στην απορρόφηση. Παρακαλώ σημειώστε ότι το Μυρσένιο δεν προορίζεται αποκλειστικά για κάνναβη και μπορεί να προέρχεται και από άλλα βιολογικά φυτά.

Πρόσθετες πληροφορίες έδειξαν ότι προσφέρει την ικανότητα να καταπολεμά τον καρκίνο ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα και διατηρώντας το όσο το δυνατόν πιο υγιεινό. Εάν είναι απαραίτητο, μπορεί να συνδυαστεί με άλλα αιθέρια έλαια για να αυξήσει την παρουσία του.

Χρήσεις στην Αρωματοθεραπεία

Αντιφλεγμονώδης
Η φλεγμονή είναι αιτία ανησυχίας και το τερπένιο έχει μελετηθεί για να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο το σώμα αποκρίνεται. Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στην προβληματική περιοχή και μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση ορισμένων από τα υποκείμενα συμπτώματα που σχετίζονται με την πάθησή του. Εάν η φλεγμονή είναι άμεση, αυτό μπορεί να προσφέρει μια αφθονία των οφελών και θα ανακουφίσει μερικές από τις πιέσεις που ασκούνται στο σώμα.

Το μεξικάνικο φυτό “Porophyllum Ruderale” έχει ερευνηθεί καλά σχετικά με τη χρήση του τερπενίου και πόσο καλά λειτουργεί με ποντίκια που πάσχουν από πλευρίτιδα. Με αυτή την κατάσταση όπου οι πνεύμονες είναι φλεγμονώδεις, ένα αντιφλεγμονώδες διάλυμα μπορεί να προσφέρει μια ισχυρή αλλαγή στην κατάσταση του οργανισμού. Με μια απλή έγχυση, η έρευνα έδειξε ότι υπήρξε αξιοσημείωτη αλλαγή στα ποντίκια και την υγεία τους. Έχει επίσης αναφερθεί ότι είναι ικανή να προκαλέσει την επαγόμενη από LPS φλεγμονή (δηλ. Μετανάστευση κυττάρου), η οποία είναι μία από τις βασικές απαιτήσεις με την πλευρίτιδα και την απόκριση του σώματος. Λαμβάνοντας αυτό το τερπένιο, είναι δυνατό να ενεργοποιηθεί η θετική ανοσορυθμιστική δράση που περιλαμβάνει τη μείωση του οξειδίου του αζώτου (ΝΟ) και / ή της ιντερλευκίνης-4 (IL-4).

Με την πάροδο του χρόνου, η έρευνα έχει επίσης συγκριθεί με άλλες μελέτες που περιλαμβάνουν ποντίκια και ποικίλες δοσολογίες. Όλοι έχουν δείξει αξιοσημείωτη αλλαγή στην κινητοποίηση των κυττάρων (δηλ. Λευκοκύτταρα) και πώς αντιδρά το σώμα.

Αναλγητικό (ανακούφιση από τον πόνο)
Λόγω του ηρεμιστικού προφίλ και της ικανότητάς του να προσφέρει μια καταπραϋντική αίσθηση στο νευρικό σύστημα του σώματος, αυτό το τερπέν παρέχει μια ευρεία σειρά οφελών ανακούφισης πόνου. Είτε δοκιμάζεται σε ποντίκια είτε σε ανθρώπους, αυτό το τερπένιο είναι σε θέση να προσφέρει απίστευτες αλλαγές στο πόσο καλά το σώμα αντιδρά στον πόνο. Μπορεί να εξομαλύνει την αίσθηση και να παραμείνει μακριά για μεγάλες χρονικές περιόδους. Αυτό μπορεί να είναι απαραίτητο για χρόνιες παθήσεις του πόνου.

Σε μια μελέτη του 1990 για το τερπένιο, αποκαλύφθηκε ότι το αιθέριο έλαιο είχε ενδιαφέρουσες αντισηκτικές επιδράσεις. Αυτό έδειξε τη χρήση ενδοπεριτοναϊκών ενέσεων και πόσο καλά ανέστειλαν την αντίληψη του πόνου στον εγκέφαλο. Οι αρχικές δοκιμές διεξήχθησαν σε ποντίκια αλλά εμφάνισαν μια σημαντική αλλαγή στη δοκιμή θερμής πλάκας.

Εκτός από αυτή την έρευνα για την ανακούφιση από τον πόνο, μια άλλη μελέτη αποκάλυψε τις νευροδιαφυφορικές επιδράσεις σε ποντίκια και αρουραίους. Η κερδοσκοπία στο αιθέριο έλαιο έχει αποκαλύψει μια αλλαγή στην απελευθέρωση οπιούχων πεπτιδίων, καθώς μπορούν να μεγιστοποιήσουν τους υποδοχείς οπιοειδών και να μειώσουν τη μετάδοση του πόνου.

Αντιβιοτικό
Αυτό το τερπένιο έχει σημαντικό αντίκτυπο στο ανοσοποιητικό σύστημα και μπορεί να λειτουργήσει ως απτό αντιβιοτικό για το ανθρώπινο σώμα. Είναι σε θέση να ανακουφίσει μερικά από τα συμπτώματα και να βεβαιωθεί ότι το σώμα είναι σε θέση να αποτρέψει τις πιέσεις που σχετίζονται με τα συμπτώματα αποτελεσματικά. Αυτό συνδυάζεται με την ικανότητά του να συγκεντρώνει θετικά αποτελέσματα προσφέροντας αντιφλεγμονώδη και αναλγητικά οφέλη. Σημειώνεται ότι είναι ένας ισχυρός αντιβακτηριακός παράγοντας.

Καταπραϋντικό
Δεδομένου ότι δρα ως βιώσιμη λύση για τη μετάδοση του πόνου, μπορεί επίσης να παρέχει την κατάλληλη καταστολή. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτό πρέπει να γίνει σε υψηλότερη συγκέντρωση και κατάλληλη ένεση για μέγιστα αποτελέσματα. Οι περισσότερες από τις δοκιμές εκτελέστηκαν σε ποντίκια, αλλά αυτό το τερπένιο είναι σε θέση να προσφέρει μια αλλαγή στην αντίληψη του πόνου του σώματος. Με την παρεμπόδιση των νεύρων και τον τρόπο με τον οποίο αντιδρούν σε ορισμένους παράγοντες ενεργοποίησης, το τερπένιο είναι σε θέση να βελτιστοποιήσει το ανθρώπινο σώμα για επιλεγμένες χρονικές περιόδους.

Αντιμυκητιασικό
Γενικά, τα αντιμυκητιασικά αναφέρονται σε οργανικούς παράγοντες σχεδιασμένους για την πρόληψη του μετασχηματισμού συγκεκριμένων μεταλλαξιογόνων ενώσεων. Χωρίς την παρουσία αντιμυκητιασικών, αυτές οι μεταλλαξιογόνες ενώσεις μετατρέπονται σε μεταλλαξιογόνους παράγοντες.

Η αναστολή των καρκινικών κυττάρων και η γενική κυτταρική διαίρεση είναι ζωτικής σημασίας κατά την αντιμετώπιση τέτοιων ιατρικών καταστάσεων. Χρησιμοποιώντας αυτό το τερπένιο, είναι δυνατόν να γίνουν αισθητές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο τα κύτταρα αναπτύσσονται, αναπαράγονται και διαιρούνται. Με τις μοναδικές αντιμυκητιασικές ιδιότητές του, το Μυρσένιο μπορεί να προσφέρει μια ισχυρή λύση στο σώμα και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Αντισπασμωδικό
Οι σπασμοί των μυών μπορούν να ενεργοποιηθούν σε οποιοδήποτε στάδιο και συχνά αρνούνται να ηρεμήσουν χωρίς να συμπεριληφθεί μια φυσική λύση όπως αυτή. Είναι σε θέση να μειώσει τους σπασμούς και να πάρει τον έλεγχο του τρόπου με τον οποίο το σώμα αντιδρά.

Στην ουσία, είναι σε θέση να εμποδίσει την ακούσια αίσθηση που προκαλεί στον μυ να «σπάσει» ή ο σπασμός εκτός ελέγχου. Με μια κατάλληλη δόση, ο σπασμός μπορεί να ελεγχθεί λόγω των αντισπασμωδικών ιδιοτήτων του τερπενίου.

Αντι-Αϋπνία
Η αδυναμία ύπνου τη νύχτα μπορεί να είναι ένα ανησυχητικό πρόβλημα στις καλύτερες εποχές. Τα αιθέρια έλαια πλούσια σε Μυρσένιο είναι σε θέση να προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία από οφέλη που σχετίζονται με την αϋπνία, τα οποία μπορούν να αλλάξουν τα σχήματα ύπνου και να βοηθήσουν να αποκτήσουν τον έλεγχο αυτού του τμήματος της ημέρας.  Καταπραΰνει το μυαλό και διευκολύνει τους μυς επιτρέποντας τον ύπνο καλύτερης νύχτας.

Πρόσθετες πληροφορίες για το Μυρσένιο

Ενώ οι περισσότεροι υποθέτουν ότι αυτό προέρχεται από την κάνναβη, μπορεί να βρεθεί σε άλλες οργανικές πηγές όπως το μάνγκο, το χαμομήλι, το λεμόνι και ο λυκίσκος. Έχει διεξαχθεί συνεχής έρευνα σχετικά με τη συνολική επίδραση των ώριμων μαγγών και του συνδυασμού τους με την κάνναβη. Υπάρχει η κατανόηση ότι τα μάνγκο μπορούν να εντείνουν τις ψυχοδραστικές επιδράσεις της THC με βάση την ποσότητα του τερπενίου μέσα τους (οι συγκεντρώσεις μπορεί να διαφέρουν).

Μοριακός τύπος: C10H16

Μοριακό Βάρος: 136,23 g / mol

Σημείο ζέσης: 167 ° C (332,6 ° F · 440,15 K)

Υποβολή απάντησης

Τα προϊόντα απευθύνονται σε ενήλικες

Είστε άνω των 18?