Τα πιο κοινά τερπένια, τα οφέλη και οι χρήσεις τους

Τα πιο κοινά τερπένια, τα οφέλη και οι χρήσεις τους

Τα πιο κοινά τερπένια, τα οφέλη και οι χρήσεις τους

Τα πιο κοινά τερπένια, τα οφέλη και οι χρήσεις τους

Τα τερπένια είναι οργανικοί υδρογονάνθρακες, πράγμα που απλά σημαίνει ότι είναι οργανικές ενώσεις κατασκευασμένες από υδρογόνο και άνθρακα.
Βρίσκονται σε φυτά και ακόμη και σε μερικά έντομα και είναι υπεύθυνα για το βαρύ άρωμα και τις γευστικές γεύσεις του ξενιστή τους.
Αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν κατανοούν πλήρως, πέρα από το “Τι είναι τα τερπένια”, είναι ότι μπορούν στην πραγματικότητα να προσφέρουν μια σειρά από οφέλη για την υγεία χωρίς καμία προσπάθεια εκ μέρους σας εκτός από την κατανάλωσή τους.
Γνωρίζουμε ότι δεν έχετε ώρες για να πάρετε μια κλάση βιολογικής χημείας σε πράγματα όπως το entourage effect και τα τερπενικά προφίλ.

Σε αυτό το περιεκτικό άρθρο, έχουμε τις εύκολες απαντήσεις σας.
Εδώ θα καλύψουμε:
Τι είναι τα τερπένια και πώς λειτουργούν
Τα θεραπευτικά τους αποτελέσματα και πώς θα τα παρατηρήσετε
Προφίλ των πιο συνηθισμένων τερπενίων, όπως το Bisabolol, το Pinene και το Limonene.

Τι είναι τα τερπένια και πώς λειτουργούν τα τερπένια;
Μπορείτε να βρείτε τερπένια σε φλούδες εσπεριδοειδών, μαύρο πιπέρι και πεύκο ή πευκοβελόνες.
Στα λουλούδια, οι κολλώδεις ρητίνες εκκρίνουν συγκεκριμένα τερπένια που δίνουν διαφορετικά στελέχη στα μοναδικά τους αρώματα και γεύσεις.
Τα τερπένια είναι υπεύθυνα για τη γλυκιά μυρωδιά και τη γεύση του Blue Dream, για παράδειγμα. και τη μυρωδιά του πετρελαίου στο Sour Diesel.
Αλλά δεν αποτελούν μόνο τα σέξι μέρη των φυτών …
Υπενθύμιση: Τα τερπένια θα υποβαθμιστούν με οποιαδήποτε ποσότητα αυξημένης θερμοκρασίας, αλλά η ζημιά που τους προκαλείτε εξαρτάται από τη ισχύ της θερμοκρασίας και το χρόνο που τα θερμαίνετε. Μόλις χτυπήσετε το σημείο βρασμού, είναι πέρα από την εξοικονόμηση.
Απλά μην πηγαίνετε όλοι μαζί με τους Rick και Morty και είναι ασφαλείς στη χρήση. Διαβάστε τις οδηγίες και τις δημοσιεύσεις μας σχετικά με τη συνταγοποίηση των τερπενίων για να παράγετε κάποια δυνητικά χαλαρωτικά οφέλη για το μυαλό και το σώμα σας.

Τερπένια και Θεραπευτικές Επιδράσεις
Τα τερπένια μπορούν να βοηθήσουν στην παραγωγή:
αντιφλεγμονώδη
αντιβακτηριακό
αντι-καταθλιπτικό
και ηρεμιστικά αποτελέσματα, μεταξύ πολλών άλλων.
Τα τερπένια μπορεί να σημαίνουν τη διαφορά μεταξύ της δημιουργίας μιας θεραπευτικής κρέμα χεριών που αποκαθιστά το δέρμα σε σχέση με μία που δεν λειτουργεί.
Αλλά περίμενε.
Εάν δεν γνωρίζετε το επίπεδο καθαρότητας ή την ποσότητα των συγκεκριμένων τερπενίων στο αιθέριο έλαιο, πώς μπορείτε να γνωρίζετε τα αποτελέσματα που πρέπει να περιμένετε;
Τι γίνεται αν θα μπορούσατε να επέμβειτε στη δύναμη τους και να δημιουργήσετε προβλέψιμες γεύσεις, μυρωδιές και οφέλη;
Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απομονωμένα τερπένια για να φτιάξετε τα δικά σας προϊόντα.

Αιθέρια έλαια εναντίον τερπενοειδών: Ποια είναι η διαφορά;
Πριν από αιώνες, οι πρόγονοί μας εξευγενίζαν τα φυτά με ιδιαίτερα ενδιαφέροντα αρώματα σε αυτό που τώρα ονομάζουμε «αιθέρια έλαια». Αυτό το συμπυκνωμένο έλαιο ενισχύει την αρχική ισχύ του φυτού για θεραπευτική και ιατρική χρήση.
Σήμερα, χρησιμοποιούμε αυτά τα έλαια με πολλούς τρόπους, μεταξύ άλλων:
στα διαχυτικά μας, οικιακά προϊόντα καθαρισμού, αρώματα αρωμάτων και κολώνιες, και ως φυσική γεύση στα αγαπημένα μας ποτά.
Τα πιο κοινά τερπένια, τα οφέλη και οι χρήσεις τους
Αλλά οι καινοτόμοι κατασκευαστές εξευγενίζουν αυτά τα αιθέρια έλαια ακόμη περισσότερο χρησιμοποιώντας μια προηγμένη διαδικασία που ονομάζεται μοριακή απόσταξη για να φτάσει στην πηγή των φαρμακευτικών ωφελειών – τα ίδια τα τερπένια.

Τα Καλύτερα Προφίλ Τερπενίων

Υπάρχουν εκατοντάδες διαφορετικά προφίλ τερπενίων.
Επιστήμη, σωστά;
Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα τερπένια για γενικούς σκοπούς, και θα εξετάσουμε τα προφίλ και τις χρήσεις τους.
Alpha-Bisabolol
Το χαμομήλι περιέχει άλφα δισαβολόλη και βοηθά στην αποκατάσταση του στομαχιού, ενθαρρύνει τη χαλάρωση και καταπραΰνει την καούρα και τη ναυτία. Ενυδατώνει επίσης, απαλύνει τον πόνο και δρα ως αντιοξειδωτικό. Αυτό το τερπένιο χρησιμοποιείται συνήθως στα τοπικά καλλυντικά όπως τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών και περιποίησης επιδερμίδας εκτός από την κατανάλωση λόγω του πλήθους των ωφέλιμων ιδιοτήτων του. Το ίδιο το τερπένιο έχει μια ελαφρά ξυλώδη, φυτική και γήινη γεύση.
Κοινό όνομα – Alpha-Bisabolol
Άλλα ονόματα – N / A
Πηγές – Χαμομήλι, θάμνος Candeia,
Γεύση & Οσμή (Οργανοληπτικά) – ξυλώδες, λουλουδάτο, γήινο
Θεραπευτικές χρήσεις – Αντι-ναυτία, αντιφλεγμονώδης.
Σημείο ζέσεως-155 ° C (311 ° F)

Alpha-Caryophyllene (Humulene)
Αυτό το τερπένιο είναι απίστευτα αρωματικό και διαθέτει καλά τεκμηριωμένες αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, το Humulene παίρνει κυριολεκτικά το όνομά του από το επίσημο όνομα του φυτού του λυκίσκου: homulus lulupus. Ως εκ τούτου, είναι λογικό ότι αυτό το τερπένιο θα αποτελέσει πρωταρχικό συστατικό της εικονικής μυρωδιάς της μπύρας. Επίσης κοινώς γνωστό ως αλφα-καρυοφυλλένιο. Το Humulene έχει μια ισχυρή γήινη γεύση με πικρή ξυλώδη απόχρωση.
Κοινή ονομασία – Humulene
Άλλα ονόματα – Αλφα-Καρυοφιλίνη, Α-Καρυοφαινυλένιο, Αλφα-Αμπουλένιο, 3,7,10-Humulatriene, 2,6,6,9-Tetramethyl-1,4-8-κυκλοδωδεκατριένιο
Πηγές – Λυκίσκος, φασκόμηλο, τζίνσενγκ, κόλιανδρο.
Γεύση & Οσμή (Οργανοληπτικά) – ξυλώδες, γήινος
Θεραπευτικές χρήσεις – Αναλγητικές, αντιβακτηριακές, αντιφλεγμονώδεις, αντι-πολλαπλασιαστικές

Alpha phellandrene
Το Alpha-Phellandrene εμφανίζει αντιμυκητιακές ιδιότητες ως συστατικό των ελαιοκράμβων και των ελαίων του ευκαλύπτου. Στην πραγματικότητα, οι Κινέζοι θεραπευτές το χρησιμοποίησαν για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των ασθενειών του στομάχου. Παρουσιάζεται στον άνηθο, το σκόρδο, την κανέλα, το σκόρδο και το μαϊντανό, αυτό το τερπένιο προσθέτει μια ελαφριά εσπεριδοειδή μυρωδιά και γεύση στα τρόφιμα.
Κοινή ονομασία – Alpha-Phellandrene
Άλλα ονόματα – N / A
Πηγές – Pine, Confers, Rosemary
Γεύση & Οσμή (Οργανοληπτικά) – Citrusy
Θεραπευτικές χρήσεις – Αναλγητικά, αντιβακτηριακά, αντιφλεγμονώδη, αντιπυρετικά, αντιοξειδωτικά, βοηθήματα μνήμης.
Σημείο βρασμού / εξάτμισης -155 ° C (311 ° F)

Alpha-Pinene
Θα βρείτε άλφα-πινένιο στα έλαια κωνοφόρων δέντρων (PINEne). Είναι ένα γνωστό βρογχοδιασταλτικό, το οποίο ακούγεται σαν ένας αρχαίος δεινόσαυρος, αλλά απλά σημαίνει ότι επιτρέπει περισσότερο οξυγόνο να εισέλθει στους πνεύμονες και την κυκλοφορία του αίματος. Αυτό το τερπένιο διαθέτει επίσης αντιβακτηριακές, αντιφλεγμονώδεις και ιδιότητες ενίσχυσης της μνήμης. Διαθέτει ξυλώδη γεύση με φυτικές επιρροές.
Κοινό όνομα – Alpha-Pinene
Άλλα ονόματα – (+) – Alpha-Pinene. (-) – Alpha Pinene. Ρακεμικό Άλφα-Πινένιο. (1δ, 5δ) -2,6,6-τριμεθυλδικυκλο [3.1.1] επτ-2-ένιο. ((-) – α-Πιένιο)
Πηγές – Pine, Confers, Rosemary
Γεύση & Οσμή (Οργανοληπτικά) – Βότανα, ξυλώδη, πεύκα και τερεβινθέα, με ελαφρά δροσερή καμφορά γεύση και φρέσκο βοτανικό ανέβασμα.
Θεραπευτικές χρήσεις – Αντιβακτηριακά, αντιφλεγμονώδη, αντιπυρετικά, αντιοξειδωτικά, βοηθητικά στη μνήμη.
Σημείο βρασμού / εξάτμισης – 155 ° C (311 ° F)

Alpha-Terpineol
Αυτό το τερπένιο διαθέτει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και υπάρχει σε μαντζουράνα και ινδικά κάρδαμο-μέλη της οικογένειας των νομισματοκοπείων. Ένα φρέσκο, βοτανικό άρωμα ενώνει τις δυνάμεις με τις νότες των εσπεριδοειδών και των μπαχαρικών.
Κοινό όνομα – Αλφα-τερπινένιο
Αλλα ονόματα Ν/Α
Πηγές – Pine, Confers, Rosemary
Γεύση & Οσμή (Οργανοληπτικά) – Βότανα, εσπεριδοειδή, μπαχαρικά
Θεραπευτικές χρήσεις – Αντιβακτηριακές, αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές, μνήμες.
Σημείο βρασμού / εξάτμισης – 155 ° C (311 ° F)

Beta-Caryophyllene
Η βήτα-καρυοφυλίνη υπάρχει σε μεγάλες ποσότητες σε παραδοσιακά φαρμακευτικά φυτά όπως μαύρο πιπέρι, μαύρο κύμινο, σκελίδες, βασιλικό, ρίγανη και κανέλα. Αυτό είναι ένα πικάντικο τερπένιο (όχι σαν πικάντικο φάντασμα, αλλά το μπαχαρικό Chai). Οι αναλγητικές του ιδιότητες και η αντιπυρετική (σκεφτείτε πυρετικό, πυρό, πυρκαγιά, μείωση του πυρετού, παίρνετε τη σύνδεση) λειτουργούν εκτός από αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Το Beta-Caryophyllene είναι ένα βασικό συστατικό πολλών σύγχρονων μπαχαρικών, αρωμάτων, σαπουνιών και λοσιόν.
Κοινή ονομασία – βήτα-καρυοφυλλένιο
Άλλα ονόματα – BCP, (1R, 4Ε, 9S) -4,11-τριμεθυλ-8-μεθυλιδενοδικυκλο [7.2.0] ενδεκ-4-ένιο.
Πηγές – Μαύρο Caraway, σκελίδες, λυκίσκος, βασιλικός, ρίγανη, μαύρη πιπεριά, λεβάντα, δεντρολίβανο
Γεύση & Οσμή (Οργανοληπτικά) – Πικάντικο, γλυκό, ξυλώδες
Θεραπευτικές χρήσεις – Αντιφλεγμονώδης, αντιπυρετική, αντι-εξάρτηση (αλκοόλ και καπνός), αντιοξειδωτικό, αντιβακτηριακό.
Σημείο βρασμού / εξάτμισης – 268 ° C (514 ° F)

Beta-Pinene
Μήπως υποθέσατε ότι το Beta pinene έχει μια μυρωδιά από ξύλο πεύκου με το όνομά του; Σημειώσεις για τον ευκάλυπτο και το μοσχοκάρυδο υπονομεύουν αυτό το άρωμα των Χριστουγέννων. Γνωστή για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές της, αυτό το τερπένιο δίνει κωνοφόρα δέντρα (ναι, όπως το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας) τη ξεχωριστή τους μυρωδιά. Δεν περιλαμβάνονται νιφάδες χιονιού και ταράνδου.
Κοινό όνομα – Beta-Pinene
Άλλα ονόματα – Pinene, 2 (10) -Pinene, Nopinene, Pseudopinene, 6,6-Διμεθυλο-2-μεθυλενοδικυκλο-3,1,1-επτάνιο.
Πηγές – Πεύκο, Κύμινο, Λυκίσκος
Γεύση & Οσμή (Οργανοληπτικά) – Ψύξη, ξυλώδη, πεύκη και τερεβινθέα με ένα φρέσκο λεπτό, ευκάλυπτο και καμφορικό σημείωμα με πικάντικη πικάντικη και μοσχοκάρυδο.
Θεραπευτικές χρήσεις – Αντιβακτηριακές, αντιμικροβιακές, αντιφλεγμονώδεις
Σημείο βρασμού / εξάτμισης – 166 ° C (331 ° F)

Camphene
Το Camphene προέρχεται από το δέντρο καμφοράς (Cinnamomum camphora) και μπορεί να υπερηφανεύεται για τοπικές καταπονητικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Οι εργαστηριακές εξετάσεις προτείνουν επίσης αντιοξειδωτικά οφέλη (πείτε αντίο, μύκητα toe). Το άρωμα είναι υγρό ξύλο με επιφάνειες βελόνας και δουλεύει καλά αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα άρωμα, ρητίνη ή λάκα.
Κοινή ονομασία – Camphene
Άλλα ονόματα – Pinene, 2 (10) -Pinene, Nopinene, Pseudopinene, 6,6-Διμεθυλο-2-μεθυλενοδικυκλο-3,1,1-επτάνιο.
Πηγές – Πεύκο, Κύμινο, Λυκίσκος
Γεύση & Οσμή (Οργανοληπτικά) – ξυλώδες
Θεραπευτικές χρήσεις – Αντιβακτηριακές, αντιμικροβιακές
Σημείο βρασμού / εξάτμισης – 166 ° C (331 ° F)

Cedrene
Μέχρι αυτό το σημείο παίρνετε καλές στο όνομα-παιχνίδι: cedrene προέρχεται από κέδρο. Διαφορετικά είδη κέδρου αναπτύσσονται σε όλο τον κόσμο, τόσο διαφορετικές κοινωνίες χρησιμοποιούν αυτό το τερπένιο για αντισηπτικούς και διουρητικούς σκοπούς (διουρητικό = σας κάνει να κατούρατε περισσότερο για την εξάλειψη των τοξινών). Το Cedrene παίζει επίσης ρόλο αποχρεμπτικό για να βοηθήσει στην απομάκρυνση των αεραγωγών και να μειώσει τα προβλήματα αναπνοής. Τα αντιμυκητιασικά χαρακτηριστικά του βοηθούν στην εξόντωση του ποδιού και του δακτυλίου του αθλητή. Μετακίνηση από τα πόδια στα τρόφιμα: προσθέστε τα σε ψημένα προϊόντα, σορμπέ και σέρβετ για μεσαία αντοχή, ξυλώδες άρωμα με γλυκιά γεύση.
Κοινή ονομασία – Alpha-Cedrene
Άλλα ονόματα – N / A
Πηγές – Κέδρος
Γεύση & Οσμή (Οργανοληπτικά) – ξυλώδης με γλυκιά γεύση
Θεραπευτικές χρήσεις – Αντισηπτικό, αντιμυκητιασικό, διουρητικό.
Σημείο βρασμού / εξάτμισης – 155 ° C (311 ° F)

Citral
Γνωρίζετε ήδη από πού προέρχεται αυτό το τερπένιο. Το Citral έχει ένα εσπεριδοειδές, λεμόνι-φλούδα άρωμα, και το αποκτάμε με την απόσταξη εσπεριδοειδών, λεμονόχορτο, μυρτιά λεμόνι, και λεβέντα verbena. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε αρώματα, σε αρτύματα τροφίμων και ποτών, σε σαπούνια και πλύσεις στο σώμα. Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι το citral βοηθά στην ισορροπία των ορμονικών επιπέδων και βοηθά στη σύνθεση βιταμίνης Α.
Κοινή ονομασία – Citral
Άλλα ονόματα – N / A
Πηγές – Εσπεριδοειδή, λεμονόχορτο, μυρτιά λεμονιού
Γεύση & Οσμή (Οργανοληπτικά) – Citrusy
Θεραπευτικές χρήσεις – Αντιμικροβιακές
Σημείο βρασμού / εξάτμισης – 155 ° C (311 ° F)

Citronellal
Το Citronellal παραμένει φρέσκο (μέχρι θανάτου) με μια ισχυρή λεμονιά-ασβέστη, εσπεριδοειδή μυρωδιά. Χρησιμοποιείται σε αρώματα, σαπούνια, θυμίαμα, κεριά, ποτ-πορί και ως παράγοντα γευστικής τροφής για να ενισχύσει τις αρωματικές και γευστικότατες δυνατότητές τους. Το Citronellal, που συνήθως προέρχεται από λεμόνι, λεμόνι-αρωματισμένο κόμμι και λεμόνι αρωματικό τσάι, έχει ισχυρά αντιμυκητιασικά και αντισηπτικά χαρακτηριστικά. Μπορεί να έχετε βιώσει επίσης τα εφέ απωλειών εντόμων αν έχετε ανάψει ποτέ ένα κερί citronella σε μια καυτή νύχτα καλοκαιριού.
Κοινή ονομασία – Citronellal
Άλλα ονόματα – N / A
Πηγές – λεμονόχορτο, λεμόνι τσάι
Γεύση & Οσμή (Οργανοληπτικά) – Citrus
Θεραπευτικές χρήσεις – Αντισηπτικό, απωθητικό εντόμων
Σημείο βρασμού / εξάτμισης – 155 ° C (311 ° F)

Citronellol
Όχι, δεν είναι τυπογραφικό λάθος: αυτό το τερπένιο δεν είναι το ίδιο με το ξάδερφό του πάνω. Η κιτρονελλόλη προέρχεται από τριαντάφυλλα, γεράνια και λεμόνι. Βρίσκεται επίσης σε λάδια citronella, αλλά μυρίζει floral με μια γλυκιά γεύση εσπεριδοειδών. Εμφανίζεται σε πολλά κοινά προϊόντα όπως σαμπουάν, αρώματα, λοσιόν και γευστικούς παράγοντες τροφίμων.
Κοινή ονομασία – Citronellol
Άλλα ονόματα – N / A
Πηγές – Τριαντάφυλλα, γεράνια, λεμόνι
Γεύση & Οσμή (Οργανοληπτικά) – άνθη, εσπεριδοειδή, τριαντάφυλλο.
Θεραπευτικές χρήσεις –
Σημείο βρασμού / εξάτμισης

D-Limonene
D-λιμονένιο. Limon. Λεμόνι. Εύκολο, σωστά; Αυτό το τερπένιο παράγει το δυναμικό άρωμα εσπεριδοειδών και τη μυρωδιά που βρίσκονται στα πορτοκάλια, τα limes, τα λεμόνια, τα γκρέιπφρουτ και άλλα εσπεριδοειδή. Το D-Limonene είναι ένα πολύ δημοφιλές τερπένιο και οι εμπεριστατωμένες δοκιμές δείχνουν πολλά οφέλη. Αυτά τα θετικά αποτελέσματα περιλαμβάνουν αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη οφέλη, ιδιότητες καταστολής της όρεξης και ικανότητα ρύθμισης της διάθεσης, του ύπνου και της πέψης. Προσθέστε το για να ενισχύσετε τη γεύση του αγαπημένου σας ανθού ή το βάζετε σε φαγητό. Είναι ένα τερπένιο ελβετικό μαχαίρι στρατού.
Κοινή ονομασία – D-Limonene
Άλλα ονόματα – Limonene; 4-ισοπροπενυλ-1-μεθυλκυκλοεξένιο. 1-Μεθυλ-4- (1-μεθυλαιθενυλ) -κυκλοεξενιο-Μενθ-1,8-διένιο
Πηγές – Φρούτα / Κίτρα εσπεριδοειδών (Λεμόνια, Πορτοκάλια)
Γεύση & Οσμή (Οργανοληπτικά) – Γλυκό, Εσπεριδοειδές, Πορτοκαλί, Terpy
Θεραπευτικές χρήσεις – Αντι-καταθλιπτικό, αντιμυκητιακό, αντιφλεγμονώδες, αντι-πολλαπλασιαστικό, αγχολυτικό, γαστρο-οισοφαγικό αναρροή, ανοσοδιεγερτικό.
Σημείο βρασμού / εξάτμισης – 176 ° C (349 ° F)

Geraniol
Το Geraniol προέρχεται από τριαντάφυλλα, σανδαλόξυλο και γεράνια. Έχει μια ευχάριστη, φυτική, ρόδινη γεύση και μυρωδιά που το καθιστά χρήσιμο για τα αρώματα, τα αρώματα και τα πολυάριθμα προϊόντα μπάνιου και σώματος. Μελέτες δείχνουν ότι το geraniol έρχεται γεμάτο με αντιοξειδωτικά χαρακτηριστικά. Παρά την ευχάριστη μυρωδιά του, μερικά πλάσματα δεν το αντέχουν. Χρησιμοποιήστε το ως φυσικό παρασιτοκτόνο κατά των κατσαρίδων, των μύγες, των κροτώνων και των κουνουπιών την επόμενη φορά που θα βρεθείτε σε εξωτερικούς χώρους.
Κοινό όνομα – Geraniol
Άλλα ονόματα – N / A
Πηγές – Τριαντάφυλλα, γεράνια, σανταλόξυλο.
Γεύση & Οσμή (Οργανοληπτικά) – Floral, citrus, rose.
Θεραπευτικές χρήσεις – Αντιοξειδωτικό, απωθητικό εντόμων
Σημείο βρασμού / εξάτμισης -198 ° C (388 ° F)

Linalool
Όταν ψεκάζετε λίγο λάδι λεβάντας στο μαξιλάρι σας για να σας βοηθήσουμε να κοιμηθείτε, είναι ο χρόνος του Linalool να λάμψει. Αυτό το δημοφιλές τερπένιο είναι λουλουδάτο και ελαφρώς γλυκό με μια νότα δυόσμου. Το χρησιμοποιούμε συχνά για τις αναλγητικές (ανακουφίζοντας από τον πόνο), ηρεμιστικές ή αγχολυτικές (μειώνοντας το άγχος) ιδιότητες. Θα ακούσετε πολλά για τα οφέλη αυτού του τερπενίου καθώς το buzz γύρω από αυτές τις φυσικές ενώσεις μεγαλώνει.
Κοινή ονομασία – Linalool
Άλλα ονόματα – Beta-linalool. linalyl αλκοόλη. linaloyl oxide; p-linalool. αλλο-οκιμενόλη; και 3,7-διμεθυλο-1,6-οκταδιεν-3-όλη.
Πηγές – Λεβάντα, Βασιλικός, Λυκίσκος, κοινή αψιθιά, ινδικό δάφνη
Γεύση & Οσμή (Οργανοληπτικά) – Floral, citrus, πορτοκαλί, floral, terpy, κηρώδες, τριαντάφυλλο.
Θεραπευτικές χρήσεις – Αναλγητικά, αντιφλεγμονώδη, αγχολυτικά, ηρεμιστικά
Σημείο βρασμού / εξάτμισης – 198 ° C (388 ° F)

Myrcene
Το Myrcene είναι υπεύθυνο για την παραγωγή του θρυλικού “αποτελέσματος μάνγκο”: αύξηση του επιπέδου κορεσμού του υποδοχέα CB1 του σώματός σας στον εγκέφαλο. Με απλά λόγια, βοηθάει να φτάσετε σε υψηλότερα επίπεδα. Καλά νέα, αν αυτό είναι αυτό που ψάχνετε. Το τερπένιο μυρσενίου προέρχεται από λυκίσκο, μάνγκο, φύλλα δάφνης, λεμόνι και ευκάλυπτο. Τόσο η Βρετανική Εφημερίδα της Φαρμακολογίας όσο και ο Ελβετικός Ομοσπονδιακός Σταθμός Έρευνας για την Αγροτολογία και τη Γεωργία διεξήγαγαν μελέτες που υποδηλώνουν ότι το Myrcene δρα ως ηρεμιστικό-αναλγητικό (παυσίπονο) και αντιοξειδωτικό. Προσθέστε μυρσένιο σε μπουμπούκι ή φαγητό για ένα γλυκό, λεπτό βάλσαμο και μια φυτική φυλλώδη αίσθηση.
Κοινό όνομα – Μυρσένιο
Άλλα ονόματα – Beta-Myrcene, 7-μεθυλο-3-μεθυλενο-1,6-οκταδιένιο
Πηγές – κόλπος, ylang-ylang, άγριο θυμάρι, μαϊντανός, κάρδαμο και λυκίσκος
Γεύση & Οσμή (Οργανοληπτικά) – Γήινο, φρουτώδες, σκελίδες, πιπέρι, βάλσαμο
Θεραπευτικές χρήσεις – Αντιφλεγμονώδη, αντι-πολλαπλασιαστικά, ηρεμιστικά
Σημείο βρασμού / εξάτμισης – 168 ° C (334 ° F)

Terpinolene
Το τερπένιο terpinolene εμφανίζεται στο δέντρο τσαγιού, λιλά, κύμινο, μοσχοκάρυδο, μπαχάρι και μήλα. Ο Γούντι αποκρύπτει το πλέγμα με μια λεπτή υπόδειξη κιτρίνικης γλυκύτητας. Μελέτες αναγνωρίζουν την τερπινόλη ως αντιοξειδωτικό και εμφανίζουν επίσης αντιμυκητιακές ιδιότητες.
Κοινή ονομασία – Terpinolene
Άλλα ονόματα – Delta-Terpinene; D-Terpinene
Πηγές – Κύμινο, λιλά, μήλα, τσάι, Κωνοφόρα
Γεύση & Οσμή (Οργανοληπτικά) – Βότανα, γλυκά, φρέσκα, κουκουνάρι, εσπεριδοειδή με ξυλώδη αποχρώσεις λεμονιού.
Θεραπευτικές χρήσεις – αντιμυκητιασικές, αντι-αϋπνίες, αντιοξειδωτικές
Σημείο βρασμού / εξάτμισης – 202 ° C (396 ° F)

Υποβολή απάντησης

Σημαντική Ενημέρωση

Νέο ηλεκτρονικό κατάστημα

Σταδιακά και τμηματικά, μεταφέρονται τα περισσότερα προϊόντα, στο νέο ηλεκτρονικό μας κατάστημα (σχεδόν όλα υπάρχουν ήδη εκεί).
Στο Spiritual Life!
Εκεί θα βρείτε και πολλά νέα προιόντα σε ημιπολύτιμους λίθους και θυμιάματα.

Μειώσαμε τις τιμές στα περισσότερα αρωματικά στικ και κώνους.

Στο Βοτάνι θα παραμείνουν τα προϊόντα της κάνναβης και όσα προϊόντα από θυμιάματα, δε μεταφέρουμε στο νέο μας ηλεκτρονικό κατάστημα, θα μπουν σε προσφορές, να αδειάσει η αποθήκη.

Ευχαριστούμε για τη κατανόηση, να φροντίζετε τον εαυτό σας και τους γύρω σας!

Κλειστά για διακοπές

Το φυσικό μας κατάστημα θα παραμείνει κλειστό από 8/8 – 27/8. Το ηλεκτρονικό κατάστημα θα παραμείνει ανοιχτό να δέχεται παραγγελίες. Όλες οι παραγγελίες θα αρχίσουν να αποστέλλονται στις 29/8, κατόπιν επικοινωνίας μαζί σας και με σειρά προτεραιότητας.

Καλό καλοκαίρι σε όλους!

Να προσέχετε τον εαυτό σας και τους γύρω σας