Τσάκρας και Πετρώματα

Τσάκρας Και Πετρώματα

Τσάκρας Και Πετρώματα
Τσάκρας και πετρώματα

Μία αγαπημένη θεωρία των new agers είναι η θεωρία των charkas (τσακρας). Σύμφωνα με αυτήν, στο σώμα του ανθρώπου υπάρχουν εκατοντάδες σημεία όπου συγκεντρώνεται η ενέργεια. Τα σημαντικότερα κέντρα ενέργειας στο ανθρώπινο σώμα είναι επτά, και ονομάζονται charkas. Η θεωρία για τα charkas, έχει την αφετηρία της στα ιερά κείμενα των Ινδουιστών Tandras και Agamas, και ανάγεται στον 11ο αιώνα μ.Χ. Πολλοί σοβαροί μελετητές ισχυρίζονται πως η θεωρία αυτή, έχει την αφετηρία της στο χωρισμό της ψυχής που πρότεινε ο Πλάτων στο διάλογο του Τίμαιος (69-73), και επεξεργάστηκαν περαιτέρω οι νεοπλατωνικοί φιλόσοφοι και ειδικότερα ο Πλωτίνος.

Chakra στα σανσκριτικά σημαίνει τροχός Ο τροχός αυτός με την περιστροφή του δημιουργεί δίνες ενέργειας. Αυτές οι δίνες είναι κέντρα ενέργειας του αιθερικού σώματος , μέσω των οποίων το σώμα λαμβάνει, μετασχηματίζει, και προωθεί την ζωτική ενέργεια. Το κάθε ένα από αυτά τα επτά σημεία, είναι κέντρο που σχετίζεται με πνευματική, φυσική ή συναισθηματική ενέργεια, και επίσης σχετίζεται με κάποια όργανα του ανθρώπινου σώματος. Η δυσλειτουργία κάποιου οργάνου, σημαίνει την ανεπαρκή και μη ισορροπημένη ροή ενέργειας από το συγκεκριμένο charka. Για την αποκατάσταση της υγείας του πάσχοντος οργάνου, πρέπει ο άνθρωπος να φροντίσει το charka που σχετίζεται με αυτό το όργανο. Η φροντίδα αυτή συνίσταται σε κατάλληλη πνευματική εργασία και ασκήσεις, με θετικές σκέψεις και συναισθήματα, κατάλληλη διατροφή κ.λ.π.

Οι πολύτιμες πέτρες και οι κρύσταλλοι

Τσάκρας Και Πετρώματα

Οι πολύτιμες πέτρες και οι κρύσταλλοι, σύμφωνα με αυτή την θεωρία, συμπυκνώνουν συμπαντική ενέργεια. Εάν επιλέξουμε τον κατάλληλο κρύσταλλο, η ενέργειά του θα συντονιστεί με την ενέργεια του charka, και θα δημιουργηθεί η κατάλληλη ροή ενέργειας που θα συμβάλλει στην αποκατάσταση της ορθής λειτουργίας του, και στην υγεία του πάσχοντος οργάνου. Ακόμη και στην περίπτωση του υγιούς σώματος οι λίθοι συμβάλλουν στην διατήρηση της υγείας. Οι σκεπτικιστές αντιτείνουν ότι η ύπαρξη των charkas δεν αποδεικνύεται επιστημονικά. Μην ξεχνάμε όμως πως ούτε η ύπαρξη της ψυχής, ούτε η ύπαρξη του Θεού αποδείχθηκε στο εργαστήριο, και αυτό δεν εμπόδισε τους ανθρώπους να τα πιστεύουν, και να στηρίζονται από αυτή τους την πίστη στη ζωή τους.

Η θεωρία για τα charka, προτρέπει τους ανθρώπους σε αυτοβελτίωση, φροντίδα του σώματος, της διατροφής τους, τους προτρέπει σε θετικές σκέψεις και ενέργειες. Και όλα αυτά δεν είναι αντίθετα με τις σύγχρονες επιστημονικές απόψεις. Τα επτά charka όπως περιγράφονται από την αρχαία παράδοση, είναι τα ακόλουθα:

Επτά Τσάκρας – 7 Chakras

Τσάκρας Και Πετρώματα

Πρώτο Τσάκρα: Ρίζα ή Βασικό Τσάκρα – Root Chakra (Muladhara).
Εδράζεται στη βάση της σπονδυλικής στήλης. Δίνει την ζωτικότητα στο σώμα, ελέγχει τα ένστικτα και την αυτοσυντήρηση. Ελέγχει τα όργανα, αδένες, νεφρά, και τα κόκαλα των ποδιών. Χρώμα κόκκινο και δευτερευόντως μαύρο. Πολύτιμοι λίθοι : Ρουμπίνι, γρανάτης, αιματίτης, κόκκινος ιάσπις, μαύρη τουρμαλίνη, οψιδιανός, καπνίας.


Δεύτερο Τσάκρα: Του Αφαλού – Sacral Chakra (Svadhisthana).
Χρώμα πορτοκαλί. Ελέγχει την τεκνοποιία, την αφομοίωση της τροφής, την ζωτικότητα, και την σεξουαλικότητα. Τα όργανα που επηρεάζει είναι τα γεννητικά όργανα, η σπλήνα, και η κύστις. Πολύτιμοι λίθοι: Κορνεόλη, κοράλλι, πορτοκαλί καλσίτης, κεχριμπάρι, κιτρίνης, κίτρινο τοπάζι, και πορτοκαλί αβεντουρίνη.


Τρίτο Τσάκρα: Του Ηλιακού Πλέγματος – Solar Plexus Chakra (Manipura).
Εδράζεται στην περιοχή πίσω από το στομάχι. Είναι το κέντρο της δύναμης της προσωπικότητας, της φιλοδοξίας και της επιθυμίας. Τα όργανα που επηρεάζει, είναι συκώτι, πάγκρεας, στομάχι, και το νευρικό σύστημα. Χρώμα κίτρινο. Πολύτιμοι λίθοι: κεχριμπάρι, μάτι της τίγρης, κίτρινο τοπάζι, κιτρίνης.


Τέταρτο Τσάκρα: Της Καρδιάς – Heart Chakra (Anahata).
Βρίσκεται στο κέντρο του στήθους, στο επίπεδο της καρδιάς. Ελέγχει την λειτουργία της καρδιάς, του κυκλοφορικού συστήματος, και των πνευμόνων. Χρώμα πράσινο και δευτερευόντως ροζ. Πολύτιμοι λίθοι: σμαράγδι, κουνζίτης, πράσινο ζαντ, ροζ χαλαζίας, ροζ τουρμαλίνη.


Πέμπτο Τσάκρα: Του Λαιμού – Throat Chakra (Vishuddha).
Είναι το κέντρο της επικοινωνίας της ομιλίας και της αναπνοής. Ελέγχει τα όργανα που υπάρχουν στο λαιμό, και τον θυρεοειδή αδένα. Χρώμα μπλε. Πολύτιμοι λίθοι: Τiρκουάζ, ακουαμαρίνα, γαλάζιος χαλκηδόνιος, χρυσοκόλλα.


Έκτο Τσάκρα: Του Τρίτου Ματιού – Third Eye Chakra (Ajna).
Βρίσκεται ανάμεσα στα φρύδια. Είναι το κέντρο του φωτός, της πνευματικής ενέργειας, και της διαίσθησης. Ελέγχει τα μάτια, τα αυτιά, την μύτη, και το κεντρικό νευρικό σύστημα. Χρώμα λουλακί. Πολύτιμοι λίθοι: Λάπις λάζουλι, ζαφείρι, σοδαλίτης.


Έβδομο Τσάκρα: Του Μετώπου – Crown Chakra (Sahasrara).
Είναι το κέντρο της πνευματικότητας, και ελέγχει την λειτουργία του εγκεφάλου. Χρώμα μοβ. Πολύτιμοι λίθοι: αμέθυστος, κρύσταλλος χαλαζία.

Υποβολή απάντησης

Τα προϊόντα απευθύνονται σε ενήλικες

Είστε άνω των 18?